שותף מתוך המהדורה 07/03/2017 concept

לישון בתוך יצירת אמנות

מלון ‭ Florence Milu Hotel‬ שעוצב על ידי האדריכל דודי אוחיון  וסטודיו ‭ - DO‬ נפתח לפני פחות מחצי שנה בלב רובע האופנה  והעיצוב של פירנצה - הוא סיפור מסקרן. רק הרומנטיקה של המבנה מרמזת על ההפתעה שצפויה למבקר בו. תוסיפו לכך את העובדה שהמלון מתפקד גם כגלריה בה מוצגות יצירות אמנות,  ושהרהיטים שנבחרו למקום יובאו במיוחד מרשת טולמנ'ס, המבטאת את תרבות העיצוב בישראל - התוצאה היא לא פחות מאשר מעוררת השראה / מיכל אלון

Picture
Picture
Picture
Picture

צילומים: טל ניסים באדיבות מלון ‭ Florence ,Milu Hotel ‬

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

בלב פירנצה, בסמוך לנהר הארנו, נפתח  באוקטובר האחרון "מלון מילו" מלון בוטיק  ייחודי – השם דגש על עיצוב ואמנות. המלון  ממוקם ברחוב הנחשק, ויה ד'טורנבוני הנחשב לאחד מרחובות הקניות היוקרתיים בפירנצה. הרובע בו שוכן המלון משלב סגנונות אדריכליים פלורנטיניים המאפיינים את הבניה במאות  ה ‭ 11‬ וה-‭.15‬ חזיתות הבניינים ברחוב שומרו על פי הכללים המחמירים הנהוגים באיטליה והתחושה היא של אקלקטיות מגוונת חיה  ובועטת. סימטריה מובהקת, פרופורציות מדויקות, קשתות מעוגלות ועוד מוטיבים שנשתמרו מאז תקופת הרנסנאס. ההיסטוריה העשירה של הבנייה הפלורנטינית ניכרת בכל פרט גם במבנה המקורי של מלון מילו. עיצוב, המלון אשר הופקד בידיו של האדריכל הישראלי דודי אוחיון, מציע מפגש מסקרן בין האלגנטיות של העולם הישן עם העיצוב העכשווי המודרני. אוחיון ראה במבנה על פרטיו הקלאסיים המקוריים הזדמנות מושלמת לחיבור בין עבר והווה, ועל כן בחר בגישה העכשווית בעיצוב הפנים, על פני העיצוב הקלאסי המסורתי. התבוננות בצבעים ובחומרים חושפת מניפת חומרים מגוונת ולא שגרתית. הצבעים אשר בחר מבטאים הלך רוח אקלקטי ססגוני  וקוסמופוליטי, המשופע בצבעים עזים ועמוקים. חזית הבניין ההיסטורית והחלל המיוחד של  גרם המדרגות - המקורי שומרו בהקפדה רבה, בעוד שהפנים עבר שינוי מן היסוד. כל קומה מחמשת קומות הבניין חולקה ועוצבה מחדש כדי ליצור חלל עכשווי שיתאים לסטנדרט הגבוה שבחר המלון לשדר. החוויה במלון מילו היא של  מגורים ב"טאון האוס" פלורנטיני מודרני, בית פרטי שבו כל פרט נבחר עבור האורחים בקפידה ובתשומת לב מרובה. ההתערבות במבנה ההיסטורי אפשרה לאוחיון לייצר 22 חדרים ייחודיים. לכל חדר אופי משלו הנבדל בחלוקת  החלל, בנגרות, בצבעוניות ואפילו ברמת עבודות האמנות המקוריות שנבחרו בידי אוצרת המלון.  האווירה הכללית פתוחה, ידידותית, חסרת גינונים מפתיעה ופועמת ללא הפסקה. חלל מדרגות האבן המקורי משמש כגלריה לאמנות עכשווית הפתוחה לקהל הרחב, בה מוצגות עבודות אמנות שנבחרו בקפידה ע"י אוצרת המלון. במטרה ליצור אקלים תרבותי רב גוני מוצגות בגלריה יצירות מגוונות של אמנים בין לאומיים ייחודיים בתחומים שונים כמו  פיסול, עבודות מיצב, רישום, וידיאו וצילום. המבקרים מוזמנים לשוטט בחלל התערוכות המתחלפות, ולהתרשם מאמנים ישראלים  כמאיה גלפמן, רונן שהרבני וכרמל אילן, לצד אמנים מקומיים.  בחירת הריהוט נעשתה בשיתוף רשת טולמנ'ס, עובדה שגרמה להרמת גבה שכן המלון נימצא במרחק שלוש שעות נסיעה ממילאנו בירת העיצוב הבינלאומית. אבל מה שניראה כמו  בתחילה כמו "למכור קרח לאסקימוסים" הוכיח את עצמו כמהלך מבריק. בחירת הרהיטים מוקפדת ונאמנה לרוח הבוהמיינית הנושבת במקום. החבירה ברהיטים ממותגים  בינלאומיים בהם ‭ Moroso , Molteni ,Bonaldo ‬ ‭ .,Magis‬ הרהיטים חלקם אייקונים משלימים את תרבות העיצוב השוררת במקום ומעצימים את החוויה ברמה של ארוע אורבאני יום יומי ייחודי עבור דיירי העיר ואורחיה. ברופו טופ בר של המלון לדוגמא נבחרו כסאות ‭ Banjooli‬ שעיצב סבסטיאן הרקנר לחברת  "‭."Moroso‬ בקומת הספרייה נפרש שטיח ‭ Losanges‬ שעיצבו האחים בורולק לחברת ‭ Nani marqina‬ ועוד. דודי אוחיון בוגר הפקולטה לאדריכלות,  אוניברסיטת תל אביב (‭.(2008‬ בתחילת דרכו עבד בחברות גדולות ומובילות כשהוא צובר ניסיון רב בתכנון וביצוע פרויקטים פרטיים  לצד מסחריים . בשנת ‭ 2013‬ ייסד את סטודיו ‭ ,DO‬ במטרה להציע גישה ייחודית של עיצוב  כולל. האדריכלות המאפיינת את סטודיו ‭ ,DO ‬ הינה עכשווית אך נצחית, המשלבת את החדש עם כבוד לקיים. הקווים נקיים ומבוססים על אסתטיקה מינימלית ונקייה.  סטודיו ‭ DO‬ מונע מהשאיפה לתרגם את דרישות הלקוח לחלל יצירתי ומעורר השראה. לא עוד פתרון אלא חוויה של ממש.

עיצוב, המלון אשר הופקד בידיו של האדריכל הישראלי דודי אוחיון, מציע מפגש מסקרן בין האלגנטיות של העולם הישן עם העיצוב העכשווי המודרני. אוחיון ראה במבנה על פרטיו הקלאסיים המקוריים הזדמנות מושלמת לחיבור בין עבר והווה, ועל כן בחר בגישה העכשווית בעיצוב הפנים, על פני העיצוב הקלאסי המסורתי

דודי אוחיון בוגר הפקולטה לאדריכלות, אוניברסיטת תל אביב  (‭.(2008‬ בתחילת דרכו עבד בחברות גדולות ומובילות כשהוא צובר ניסיון רב בתכנון וביצוע פרויקטים פרטיים לצד מסחריים

Picture

ולתוכה שולבו חומרי גלם חמים, ואלמנטים דקורטיביים בהשפעה קלאסית כפרית.

Picture
Picture
Picture
Picture

המרחב המשותף אקלקטי הסלון והמטבח תוכננו בסגנון עכשווי, בקווים נקיים. קיר המטבח חופה במודע בחיפוי עץ אגוז שמעניק לתשתית הרציונאלית מגע חמים. משטח שיש שחור, יוצר הדגשה ליניארית במטבח. מדפים פתוחים משמשים להצגת כלי מטבח ואביזרים, מרמזים על סגנונות המטבח הכפריים יותר. פרטי הריהוט בסלון יוצרים  מרחב אקלקטי, מזמין ורגוע והרצפה, כמו קנבס ציור שעלי מתרחשת הסצנה המצוירת,  רוצפה באריחי גרניט פורצלן של ‭ HeziBank ‬ בגוון אפור מעושן והיא יוצרת איחוד של שני  הסגנונות, המודרני והכפרי. הספה בעל מראה קלאסי חמים מלאה בכריות בבדים מודפסים, שמזמינים לרביצה נוחה. זוג כורסאות בגוון  תכלת בשילוב כפתורים (קפיטונאז') מייצרות קריצה קלאסית. במקום שולחן קפה אחד מרכזי, נבחרו שלושה שולחנות קטנים שניתן להזיזם לפי הצורך והם גם נוחים במיוחד בזמן  אירוח. על מנת 'לשחרר' את הסלון וליצור מעבר נוח אל המרפסת, החליטו לוותר על מזנון מתחת  למסך. במקומו, כלל צרכי המדיה נכנסו אל תוך ארון המטבח הסמוך. לפינת האוכל נבחר שולחן עץ אגוז, וכסאות אוכל מרופדים בבד בדומה לכריות הספה ולמוטיב של השטחי בסלון. כל שכן מרחב המגורים הציבורי מספק תנועה בין צמצום עיצובי ובין נוסטלגיה. על קיר הסלון בחר שלומי בוטנסקי לתת פרשנות אמנותית משלו, באמצעות תריסי עץ ישנים מפירוק, שלוקטו משוק הפשפשים ושינו את ייעודם מהצללה פרקטית לעיטור קיר הסלון אותנטי, כשהם משמשים כאלמנט עיצובי מרכזי שמבטא את הבחירה הנשית במשפחה. את הגוונים הקרים בחלל מדגישים דווקא גופי  תאורה עציים, שנצבעו בגוונים התואמים לחלל.

סופשבוע בכפר בתכנון חדרי השינה אפשר בוטנסקי להשפעה הכפרית לחדור לרבדי העיצוב השונים. בחדר השינה של ההורים הושם דגש צמצום ושלווה. על הקיר מעל המיטה הזוגית נבחרה תמונת חיתוכי עץ בשכבות של האמנית שלי רשקס, כריות הנוי שזרוקות על מיטה משלימות את סגנון הטקסטיל שנבחר לחלל המשותף. בחדר הבנות, בחר המעצב לחפות קיר שלם בטפט  'בריקים' במראה כפרי, ומולו טפט פרפרים. האהבה של הבנות לאופנה מקבלת ביטוי בזוג מדפים שעיצב שלומי בוטנסקי במיוחד עבור  הילדות ובמקום זוויות 'ר' נפוצות בחר להשתמש בחגורות אופנתיות. חדר הרחצה של בני המשפחה שאובזר  ב- ‭ HeziBank‬ משלב כלים סניטאריים איכותיים ונקיים למראה, את הרציונאליות של אלו ריכך באמצעות ריצוף אריחי גרניט פורצלן במראה פרקט, וגם בחיפויי הקיר בהם שולבו אריחים מצוירים. יחידת הכיור עשויה עץ בסגנון פרובנס בצביעה אמנותית. השונות באופיים של בני המשפחה, ופרק הזמן הארוך שחלף בין גיבוש הקונספט העיצובי  ובין מסירת המפתח, הצריך הקשבה, רגישות ויצירתיות על מנת ליצור בית שהוא הרמוני, ייחודי שעונה לצרכים של כל בני המשפחה.

"עיצוב של דירה התחיל זמן רב לפני מסירתה, כשעוד לא חפרו את יסודות  הבניין" מסביר המעצב, "האתגר היה לקבל החלטות רבות עוד לפני שרואים את חלל הבית, להחליט על חומרי הגמר ועוד יותר מכך להתייחס למשפחה שגדלה ומשתנה עם האכלוס ועוד שנים אחרי

ראה מאמר זה במהדורה האלקטרוית כאן